måndag 31 januari 2011

Pensionsaktien

Få aktieintresserade undgick väl nyheterna kring H&M:s rapport förra veckan, där marknaden sedan sänkt aktien med ca 9 %. Framförallt visade det sig att H&M lagt en del pengar på investeringar och att försäljningen var i det närmaste oförändrad. Följden blev att aktien missade analytikernas förväntningar på resultatet med kursnedgång som följd. Eller var det måhända så att det var analytikerna som missade?

När man läser DI m fl framstår det lätt av rubrikerna som om det nu går dåligt för H&M, vilket ju är att överdriva. En mycket positiv aspekt för oss som investerar i H&M som en värdeaktie är att utdelningen höjts från 8 till 9,5 kr, vilket tillsammans med aktiens sänkta kurs motsvarar 4,5 % direktavkastning. Det är riktigt bra pang för pengarna och jag passade också på att öka mitt innehav i H&M i slutet av förra veckan och fortsätter aktien nedåt kommer jag att öka ännu mera.

Det är sällan man får möjlighet att köpa en så bra aktie som H&M till ett så attraktivt pris. Med tanke på H&M:s verksamhet och resultat över tiden är det en aktie man gärna köper och lägger undan för pensionen. H&M har så gott som alltid levererat en fin utdelning och planerna nu på expandera onlinemarknaden till USA och öppnandet av nya butiker i länder där man tidigare inte haft närvaro är bara det en anledning för mig att öka. H&M håller inte oväntat också fast vid prognosen om 10-15 % årlig tillväxt.


di.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar