onsdag 9 november 2011

Makten att agera

Nordea har skapat sig en hel del bad-will i och med lägenhetsköpet till VD för 22,5 miljoner kr, samtidigt som banken ska rationalisera bort 2000 anställda och samtidigt som man liksom övriga banker bibehåller ett mycket högt räntenetto. Media har inga problem att hitta missnöjda Nordeakunder att intervjua. Tyvärr verkar folk nöja sig med att gnälla istället för att göra slag i saken och byta bank. Det enda sättet förbättra situationen är att spela ut bankerna mot varandra. Bankerna är mycket väl medvetna om att en kund som har sitt bolån i banken också gärna har sitt lönekonto och sitt pensionsparande i banken och det är där man kan göra stora pengar i förvaltningsavgifter. Vad många inte verkar förstå att den som har mest att vinna på att byta till en bättre och billigare bank är man själv. Det finns tusenlappar att spara om man bara tar sig själv i kragen.


Exp, AB, 2, SvD, 2, 3, 4, 5

2 kommentarer:

 1. Har man inte bolån så kan man gå ännu längre och flytta sina pengar till Eko-banken för att fullständigt plocka bort sina pengar från megacorpsen och deras oetiska beteende.

  SvaraRadera
 2. Hej - Inte helt lätt det där med att byta bank.
  Så snart du kontaktar en ny bank tar de nämligen en kreditupplysning och har du för många är det kört oavsett om det är utan anmärkning. Då tar dem inte i dig med en tång :)

  Tack för en fin blogg
  Beeo

  SvaraRadera