onsdag 1 februari 2012

Ännu en otrolig dag på börsen

Ännu en otrolig dag på börsen. Det verkar som om alla sorger är glömda och det bara är uppåt som gäller. Det känns dock lite som att gå is som nyss lagt sig. Det knarrar makroekonomiskt och det känns som om man när som helst kan hamna i det iskalla vattnet.

Imorgon är ännu en tung dag rapportmässigt när Telia, Electrolux, Astrazeneca, Holmen och Fabege rapporterar. Alla ingår de inte i OMXS 30, men det är ändå motsvarande 15 % av vikten av indexet som ska avge rapport. Det lär sätta spår.

Annars är jag i spänd förväntan inför fredagen då Bilia och Micro Systemation (MSAB) rapporterar, var för sig lokomotiv på Mid respektive Small Cap och upp ca 30 % sedan årsskiftet. MSAB kom med en omvänd vinstvarning den 17 januari där man meddelade att nettoomsättningen för 2011 kommer att bli ca 4-5 % bättre än året innan, vilket tillsammans med listbytet kan ses som orsak till den senaste tidens branta uppgång. I Bilia ökade styrelseledamoten Mats Qviberg på sitt innehav i augusti på nivån strax under 100 kr när det såg som mörkast ut i världen. Hoppas han gjorde rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar