lördag 29 oktober 2011

CFD-aktörer: IG Markets

Hög tid för det andra inlägget om CFD-aktörer, nämligen IG Markets efter att jag härom veckan skrev om CMC Markets.

Liksom CMC erbjuder IG en rad olika aktieindex, råvaror, valutor och aktier att handla i. Precis som hos CMC kan man också starta med ett demo-konto om man först vill prova tjänsten och på samma sätt har man även dagliga nyhetsbrev och webbseminarier. Det gratis nyhetsbrev som IG sänder ut varje morgon och som även finns tillgängligt på deras hemsida, är i mina ögon ett av de bästa i kategorin gratis nyhetsbrev.

Två större skillnader finns dock avseende instrumenten. IG erbjuder dygnet runt handel i många index, vilket inte CMC gör. Däremot så har CMC i regel mindre spreadar än IG. En annan skillnad är också att CMC inte har något minimicourtage på aktiehandel, vilket IG har. Hos bägge handlar man dock index courtagefritt.

Medan CMC erbjuder såväl ett eget handelsprogram för PC som en webbaserad plattfom så erbjuder IG bara en webbplattform. Sedan några dagar tillbaka erbjuder man också en Ipad-version via App Store och ipadversionen är otroligt bra och ett utmärkt exempel Ipads styrkor. Webbplattform är dock mycket snygg och lättnavigerad. Responsen är bra och funktionerna är betydligt mer intuitiva och användarvänliga än hos CMC. Ett av mina största hatobjekt hos CMC är att det är svårt att hantera öppna positioner på så sätt att orderfönstret aldrig anpassar sig till en redan öppen position och det är svårt att hantera och koppla ihop olika ordrar (se mer i inlägget om CMC). I IG:s plattform kan man välja att hantera olika positioner i samma instrument var för sig eller slå samman dem. Stop-loss och Limit kopplas enkelt till varje position bara genom att man väljer positionen. Framförallt erbjuder också IG glidande stop-loss och garanterade stopp. Man kan också välja att lägga sina ordrar eller redigera dem direkt i TA-diagrammen.

En avgörande skillnad som är till kundens fördel hos IG är att det är what you see is what you get. När jag vill öppna eller stänga en position görs det till den kurs som presenteras och i regel omedelbart. Hos CMC omkvoteras alltid kursen på något magiskt sätt till en mindre fördelaktig kurs, i regel efter några sekunders väntan. Det gör det svårt att komma ur en position hos CMC exakt när man vill, vilket är skäl nog för mig att hellre välja IG.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar