måndag 17 oktober 2011

Tajmad sågning av bankerna?

SVT Rapport går rätt hårt åt storbankerna och speciellt Nordea idag. "Nordeas kunder fattigare av att låta banken sköta pengarna", heter det. Rapport utdelar kritik mot obefintlig ränta på kundernas konton, höga fondavgifter och obefintligt till negativt resultat i många fonder över en längre tid.

Det är som sagt inte särskilt gynnsamt att vara kund hos en av storbankerna. Slentrianen kostar och för den som orkar att se sig om efter annan bank har pengar att spara och kanske till och med tjäna. Det var Nordea som rekommenderade undertecknad att istället för att betala av på bolånet öka det och placera pengarna i pensionssparande i banken. Det hade varit kul idag att sitta med ett större lån och dessutom ett lånat pensionssparande som minskat 25 % till följd av finanskrisen. Att följa det rådet var dock aldrig aktuellt.

Intressant i sammanhanget är att Nordea som första svenska storbank rapporterar på onsdag. Oavsett åt vilket håll kursen sticker lär de andra bankernas kurser ta rygg. Det blir också intressant att se vad Bank of America rapporterar imorgon.


Uppdatering: Finansmarknadsminister intervjuades i Aktuellt och talade om att öka kraven på bankerna vad avser egen finansiering. Mycket självförklande siffror och redogörelser från Aktuellts sida i reportaget.


Läs gärna de andra inläggen om bankerna.

SVT, SVT, SVT, DN, DN, DNE24, AFV, SVD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar