tisdag 22 mars 2011

Låna på huset för att pensionsspara då?

E 24 skriver om att ARN fällt SEB för att man gett en 87-årig kvinna rådet att spara långsiktigt och att hon därför skulle öppna en kapitalförsäkring där pengarna är låsta i fem år. Man slutar inte att häpnas över vissa bank"rådgivare"!

För en dryg månad sedan var vi på banken för att minska på huslånet. Att betala av på befintliga lån är ju ett oslagbart sparande. Hakan föll dock till knäna när vår personliga bankman istället föreslog att vi skulle öka lånet på huset och sedan stoppa pengarna i ett pensionssparande i banken! Istället för att minska våra utgifter skulle vi alltså öka våra räntekostnader och dessutom betala banken dyra avgifter för deras olika pensionslösningar. Tack och adjö, blev svaret. Undrar vad ARN tycker om den rådgivningen?


DN uppmärksammar nu att avgifterna gröper ur många svenskars pensioner. Intet nytt under solen, men det kan ändå vara värt att påpeka för gemene man. Läs gärna det tidigare inlägget "Pensionsrånet" om hur bankerna gillar att ta ut avgifter på våra pensioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar