onsdag 10 augusti 2011

Avanza nere (uppdaterat)

Mitt när det är som mest kritiskt, inför öppningen av de amerikanska börserna och samtidigt som OMXS 30 återigen faller, verkar nätmäklaren Avanza gå ner för räkning. För en timme sedan gick det inte längre att komma åt Avanza Trader och nu har även webbplatsen gått ner. Överst presenteras ett systemmeddelande att p g a den kraftiga handeln på börsen så är det längre responstider än normalt. Lyckas man logga in, efter några minuters väntan, möts man av tomma depåer där endast likvida medel presenteras. Klickar man på en depå får man en "tillfälligt avbrott"-skärm.

Högst otrevligt och oroväckande. Det hade jag inte väntat mig av Avanza.


Uppdatering: Nu verkar Avanza vara uppe igen. Nyss dök det upp ett meddelande om att logga ut och logga in igen.

1 kommentar:

 1. Hej!

  Vi hade mycket riktigt problem med svarstiderna i cirka en halvtimme under gårdagen. Detta berodde på en incident som tyvärr inte gick att förutse. Självklart har vi vidtagit åtgärder för att det inte ska inträffa igen.

  När turbulenta tider råder på börsen (som är fallet just nu) har vi alltid extra beredskap för att så fort som möjligt kunna lösa eventuella problem.

  Jag vet att denna ursäkt är en klen tröst såhär dagen efter, men vi hoppas och tror att med de åtgärder som vidtagits förblir det en engångsföreteelse.

  Behöver man lägga en order går det alltid att göra via mäklare, dessa nås på 08-562 250 00. Givetvis utgår inget extra mäklarcourtage för dessa affärer.

  Hälsningar,
  David
  Avanza Bank

  SvaraRadera