torsdag 4 augusti 2011

"Börsen i dur"

"Stockholmsbörsen väntas inleda torsdagen i dur"

Det var inledningen i ett av de nyhetsbrev jag prenumerar på och som dimper in varje morgon. De andra instämde. Nog gick börsen upp - i några minuter, sedan bar det av utför.

Dagens ras på 4,6 har tagit oss en bra bit mot närmaste stöd på ca 423 och som härstammar från förra vårens Greklandskris. Nu lär det fortsätta utför i ytterligare en tid i väntan på besked från Italien om den ekonomiska framtiden och framförallt eftersom nu alla småsparare kommer att börja sälja av ordentligt efter kvällstidningarnas skräckrubriker. Grundregeln har alltid varit att när kvällstidningarna börjar skriva om börstips och liknande är det redan för sent att agera. "Så räddar du ditt sparande" i Aftonbladet hade redan passerat sitt bäst-föredatum innan publikation.

Samtidigt finns det andra som gnuggar händerna och passar på att köpa på sig kvalitet när det billigt. H&M har man inte kunnat köpa så här billigt på två år så det känns mycket attraktivt att köpa på sig mer nu. Det får dock avvakta lite tills småspararna sålt ännu mer och Italien plockat fram skeletten ur garderoben.

Efter så många neddagar kommer det snart att komma en kraftig rekyl upp. Hur temporär den blir är svårt att sia om. Nu gäller det att fortsatt hålla sig likvid och påfylld i ädelmetaller. Det blir inte tal om att sälja något fysiskt guld än på ett tag.


AB, E24, 2, Exp, DN, 2, 3, 4, SvD, 2, DI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar