torsdag 4 augusti 2011

Botten ur OMXS 30 - igen

Fick man tro de olika analysbreven i morse skulle det bli en uppåtdag för OMX efter gårdagens handlösa fall. OMXS 30 öppnade också 10 punkter över gårdagen och inledde sedan med att stiga några punkter ytterligare innan marken försvann och det rasade snabbt utför. Efter en snygg vändning på stödet vid 975 steg det sedan återigen i för någon timmes tvekan. Därefter inleddes återigen ett fall som slog genom 975 med kraft. Det är i högsta grad illavarslande eftersom 975 var ett stöd som provats flera gånger tidigare. Nu väntar nästa stöd runt 923, som senast prövades vid förra årets Greklandskris.

I samband med dessa kraftiga och obehagliga fall öppnar sig naturligtvis möjligheten att öka sitt innehav av högavkastande aktier i stabila företag. Sådana aktier som man bara vill äga och lägga på hög - t ex H&M som nu åter ligger under 200 kr. Ett annat företag som ser lockande ut är Astra. Inköp får dock anstå ytterligare ett tag tills OMXS närmar sig 923 och oklarheterna kring Italien och Spanien blir tydligare. Tills dess får guldet och de korta positionerna jobba.

Uppdatering 20.55: Med tanke på att börserna i USA också är ner drygt 3 % i skrivande stund kan man nog sluta sig till att det kommer att gå utför imorgon också.

SvD, 2, 3, DN, 2, 3, 4, 5, E24, 2, AFV, 2, 3, 4, 5, 6, VA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar